BUIGHOUT

Van Drenth Buighout is specialist in het 2D en 3D vormgeven van gelamineerd gebogen hout. 

We zijn onder andere actief in de meubelindustrie, kantoorinrichting, zorgsector, schoolmeubilair, horeca en scheepvaartindustrie. Het 2D en 3D houtproduct wordt vervaardigd in diverse matrijssoorten, zitschalen, zittingen, en ruggen, radiusdelen, halve cirkels en diversen overige mogelijkheden. 

Voor het ontwerp, ontwikkeling en technische begeleiding bent u bij ons in vakkundige handen.
Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

GEBOGEN HOUT

Het 2D en 3D vormgeven van gelamineerd hout, opgebouwd uit beuken schilfineer, wordt vervaardigd in speciale matrijzen. Kort samengevat worden verschillende lagen fineer, waar watervaste lijm aan toegevoegd is, onder hoge druk en temperatuur in de gewenste vorm en dikte geperst. Dit halffabrikaat vormt een onderdeel dat veel wordt gebruikt (zichtbaar en onzichtbaar) in meubelen.

Gelamineerd hout vereist begeleiding die bij ons optimaal is afgestemd op uw wensen. In deze aanpak spelen twee elementen een belangrijke rol: de matrijs die de basis vormt voor de uiteindelijke productvorm én de productafwerking.

De combinatie van vakmanschap en techniek maakt het voor ons mogelijk gelamineerd buighout te leveren in vrijwel elk gevraagde graad van afwerking.

AFWERKING

Onze gebogen vormen worden gemaakt in verschillende afwerkingskwaliteiten: zichtkwaliteit fineer (edelfineer eiken en/of noten ea.), CPL of HPL, papier en marmoleum of stoffeerkwaliteit.
Hiervoor beschikken wij over een veelvoud aan persen. Wij beschikken over meer dan 75 zitschaalvormen die, geheel naar eigen ontwerp, van een contour, uitfrezingen en boorgaten voorzien worden. Hierdoor is het mogelijk dat u met één vorm heel eenvoudig een veelvoud van stoelen kunt ontwerpen zonder dat u hoge kosten voor een matrijs maakt.
In onze eigen spuiterij kunnen wij uw producten desgewenst direct beitsen, lakken of oliën.
Onze productie is ingericht voor zowel eenmalige projecten als seriematig.