PRODUCTEN

Binnen Van Drenth zijn er twee divisies die elkaar aanvullen als toeleveringsbedrijf. Deze twee bedrijven, Buighout MultiDesk, maken het voor u mogelijk alles integraal onder te brengen.

Met onze productiemogelijkheden is het leveren van een compleet eindproduct of halffabrikaat geen enkel probleem. Naast bureau- en tafelbladen produceren wij speakers en producten voor woon- en werkinterieur. De productie van gebogen delen kent daarnaast vele mogelijkheden. Tevens kunnen wij u houten onderstellen leveren.

Bekijk ons portfolio voor de resultaten van het eindproduct en onze vele productiemogelijkheden.

COMPLETE PRODUCTEN EN HALFFABRIKATEN

BUREAU- EN WERKBLADEN

Bureaubladen zijn er in allerlei vormen en maten. Aan bureaubladen in het onderwijs of in een kantooromgeving worden hele andere eisen gesteld dan bijvoorbeeld bureaubladen in de zorg of in laboratoria. Doordat toplagen en dragers vrij te combineren zijn, zijn er veel mogelijkheden voor elk prijsniveau. Wij werken al vele jaren samen met alle grote fabrikanten van houten plaatmaterialen zoals Formica, Abet Laminati, Pfleiderer, Arpa en Trespa. Met ons machinepark kunnen we deze materialen op elke manier vormgeven.

De toplagen van bureaubladen worden voornamelijk vervaardigd van HPL, melamine of afgewerkt met fineer.

Gefineerde bureaubladen op maat

Jaarlijks fineren wij duizenden bureaubladen in allerlei vormen, soorten en maten. Deze werken we af tot een volwaardig eindproduct. U heeft hiervoor een uitgebreide keuze aan mogelijkheden. Denk hierbij aan meerdere diktes maar ook aan diverse houtsoorten. De houtsoort is niet alleen van invloed op de houtstructuur, maar ook op de kleur van het fineer. Voor elke toepassing is er wel een geschikte soort met de juiste eigenschappen. Wij kunnen verschillende materialen voorzien van een gefineerde afwerking, zoals MDF, multiplex, melamine spaanplaat en (compact)HPL.

TAFELBLADEN

Naast bureaubladen vervaardigen wij ook tafelbladen op maat. Gefineerde bladen geheel op maat is onze specialiteit. Als kern maken we gebruik van bijna alle soorten multiplex, mdf en spaanplaat. De toplagen van deze materialen worden voorzien van melamine, hpl, linoleum, marmoleum of een edelfineer. De randafwerking is mogelijk met kantenband in bijpassende dessins van het bovenblad of bijvoorbeeld een massief houten rand. De aan te brengen contour van de randafwerking zijn legio.
Massief hpl wordt ook zeer veel verwerkt. Dit wordt in de volksmond ook wel Volkern en of Trespa genoemd. Alle decors van de bekende leveranciers zijn hiervan verkrijgbaar.

GEBOGEN VORMEN

Het 2D en 3D vormgeven van gelamineerd hout wordt vervaardigd in diverse matrijssoorten, zitschalen, zittingen en ruggen, radiusdelen, halve cirkels en diverse. De combinatie van vakmanschap en techniek maakt het mogelijk gelamineerd buighout te leveren in vrijwel elk gevraagde graad van afwerking.
Onze productie is ingericht op grote aantallen voor zitschalen, zittingen en ruggen.
Bekijkt u in onze online gebogen hout catalogus het ruime aanbod aan modellen die wij voor u kunnen leveren.

ONDERSTELLEN

Om één geheel product aan u te kunnen leveren, bieden wij ook onderstellen aan. Houten onderstellen zijn leverbaar in eiken, beuken en essen. Zowel in massief als multiplex gefineerd.
Wij helpen u graag van engineering tot eindproduct in samenwerking met een ontwerper en/of engineer, zodat het onderstel aan uw eisen zal voldoen.